Didgaheno.ir | Fa | En | Login        
خصوصیات کارکنان گوگل


27 آذر 1395



خصوصیات کارکنان گوگل

سلاح محرمانه گوگل، موضوعی برگرفته از علم موشک نیست. چیزی چون جراحی مغز هم نیست. اما اگر در هر یک از این زمینه ها (یعنی موشک یا جراجی مغز) سابقه ای دارید، گوگل به شما خوش آمد گفته و با روی باز استخدام تان خواهد کرد.


 جالب است بدانید که دو نفر از کارکنان شرکت، مهندس موشک و جراح مغز هستند. گوگل بیشتر برآن است افرادی را استخدام کند که در زمینه ای که می توان حدس زد، تحصیل کرده باشند.
آری درست است: علوم رایانه! گوگل که توسط دو فرد تحصیل کرده تا مقطع دکترا،بنیان گذاری شده است، کارمندان را به کار کردن هم چون پژوهشگران تشویق می کند و چنین برنامه ریزی کرده است که آنان ۲۰ درصد از وقت خود را صرف پروژه های جدید کنند. هر چند آنان در زمینه موضوع پروژه، حق انتخاب نیز دارند. مایکروسافت ۵۶۰۰۰ کارمند دارد.
اما گروه پژوهشگران که در حدود ۷۰۰ نفر هستند، به صورت پراکنده و جدای از دیگر کارکنان، کار می کنند. این در حالی ست که گوگل ۱۹۰۰ کارمند داشته و گروه ویژه ای برای تحقیق ندارد.
شرکت از همه ۱۹۰۰ نفر کارمند خود می خواهد که با کار خود به جایی گام نهند که پیش از این، کسی به آن وارد نشده است.
انگیزه کارکنان، ارتباط تنگاتنگی با وسایل آسایش گوناگون که شرکت فراهم کرده و شکم سیر آنان دارد. هنگامی که گوگل برنامه ای برای کارکنان خود تنظیم می کرده، همه امکانات و مزایای مورد نیاز آنان را در برنامه خود قرار داده است.
برای مثال ماشین لباسشویی در شرکت، غذای رایگان و استفاده از دکترهایی که کارمندان را به صورت رایگان در شرکت معاینه خواهند کرد. اگر بر آن باشیم که به درستی در جهت مخالف آنچه که در بالا نگاشته شده است حرکت کنیم، باید از مایکروسافت یاد کنیم که اعلام کرده است برخی مزایای کوچک کارکنان را قطع کرده و این کار موجب رنجش خاطر برخی از کارکنان شرکت شده است. توجه به آسایش کارکنان در شرکت گوگل، چشم و هم چشمی نبوده و از برنامه های شرکت است.
گوگل در آستانه پیروز شدن در مسابقه مزایای در نظر گرفته شده برای کارکنان است. به عنوان مثال، مکانی برای ورزش، معاینه دکتر و آشپزهای برجسته ای که غذاهای بسیار دل انگیزی درست می کنند، در محوطه شرکت در نظر گرفته شده است.




اما به راستی هیچ کدام از مطالب بالا عامل اصلی پیروزی گوگل نیستند. آنچه که شرکت را به سوی موفقیت هدایت می کند، تمرکز شرکت بر به کارگیری انسان های نخبه در زمینه های گوناگون و کارکردن افراد برجسته با یک دیگر است.

 افزون بر این، کارکنان مشکلاتی را برطرف خواهند کرد که مورد علاقه آنان بوده و در این زمینه حق انتخاب دارند. راجیو موتوانی، دانشمند علوم رایانه ای در استندفورد در این زمینه گفته است که دانشجویان ممتاز دوره دکترا، بی نهایت خلاق و با انگیزه هستند.
دانشجویان دوره کارشناسی ارشد نیز به همان اندازه باهوش هستند، اما چندان انگیزه ای برای اختراع چیزهای جدید ندارند. آنان شما را جایی می برند که دیگران نیز رفته اند، اما دانشجویان دکترا، به نکاتی دست می یابند که بکر بوده و دست فرد دیگری به آن نرسیده است.
 شرکت مایکروسافت در سال ۱۹۹۱ گروه ویژ ه ای برای تحقیقات خود تشکیل داده و برای این کار، تنها به دنبال افرادی با مدرک دکترا بوده است. اما بر خلاف تلاش انجام شده، بیشتر استخدام شدگان افرادی با مدرک کارشناسی ارشد و یا تحصیلات کم تر بوده اند. مدیر استخدام مایکروسافت در این زمینه گفته است که آنان تنها به دنبال دکترها نبوده و به استفاده از استعدادهای بالقوه نیز اعتقاد دارند. این در حالی ست که شرکت گوگل ترجیح می دهد افرادی را استخدام کند که از برترین های دانشگاه بوده و نیز کسانی که خود به تنهایی بتوانند برنامه یک تحقیق را تنظیم کنند.
اکنون در حدود دو سال است که گوگل آمار دقیقی از میزان تحصیلات کارکنان خود ارائه نکرده است، اما چنین برآورد می شود که افزون بر ۱۰۰ نفر از کارکنان شرکت در رشته تحصیلی خود مدرک دکترا داشته باشند. بی جا نیست بدانیم، دکترها در چه بخشی از شرکت کار می کنند؟ گوگل به جای این که دکترها را از دیگر کارکنان جدا کرده و در مکان هایی با دیوارهای سر به فلک کشیده قرار دهد، آنان را در میان کارکنان ساده و عادی شرکت قرار داده است تا با یکدیگر ارتباط نزدیک داشته باشند.
افزون بر این، در یک لیست معمولی استخدام شرکت گوگل که از کارشناسان و کارشناسان ارشد علوم رایانه دعوت به همکاری می شود، یک عبارت سه کلمه ای «دکترا یک امتیاز»، نگاشته شده است که به ندرت در چنین فرمهایی نوشته می شود.
در میان کارکنان مشهور گوگل می توان اد لازوسکار را نام برد که پروفسور علم رایانه در دانشگاه واشنگتن است. پروفسور اد لازوسکار گفته است یکی از سیاست های گوگل از این قرار است که یک روز هفته را به کارکنان خود می بخشد و داشتن یک روز کامل برای رسیدن به کارهای شخصی خود، به شدت برای کارکنان خوش آیند خواهد بود.
کار مورد علاقه گوگل به کار گرفتن دکترها و نهادن آنان در زمینه های است که آموزش دیده اند. مانند سیستم، معماری و هوش مصنوعی.
آقای رابی، مدیر استخدام کالج مایکروسافت گفته است که در میان دکترهای علوم رایانه در مایکروسافت، فردی را پیدا نخواهید کرد که علاقه مند باشد بر روی پروژه ای که دو و یا سه سال زمان نیاز داشته باشد، کار کند.
 اما گوگل از تک تک کارکنان خود می خواهد که همواره همانند پژوهش گران رفتار کرده و قسمتی از زمان خود را به انجام پروژه های مورد علاقه خود بپردازند.



منبع : روزنامه ابرار





  ارسال نظر

ايميل :     
وب سايت :  
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 


 




© Copyright 2011. All right reserved. تمامی حقوق متعلق به این سایت برای محمد رضا حسین زاده محفوظ می باشد.