Didgaheno.ir | Fa | En | Login        
تجارت الکترونیک


18 مهر 1393



تجارت الکترونیک

بزرگترین عرضه اولیه (IPO)  در تاریخ جهان در ماه جاری میلادی (سپتامبر 2014) در بورس نیویورک به وقوع می پیوندد!  شرکت علی بابای چین  Alibaba با حجم تجارت الکترونیک 248 میلیارد دلاری در سال 2013 از مجموع تجارت غولهای تجارت الکترونیک آمریکا یعنی شرکت آمازون(Amazon)  و ای بِی   (E-Bay) فراتر رفت و در حال پشت سر گذاشتن ارزشمند ترین شرکت جهان یعنی اُپل (Apple) می باشد!
وال استریت ژورنال با دادن لقب  "ترکیبی از E-Bay, Amazon, PayPal و دارای داشبوردی مانند Google" علی بابا را کنترل کننده بیش از 80% تجارت الکترونیک چین می داند.( نا گفته نماند که پیش بینی ها حاکی از رسیدن حجم تجارت الکترونیک چین به 600 میلیارد دلار در سال 2020 است.)
 در تاریخ 11 نوامبر 2013 در یک روز حراج، علی بابا توانست رکورد 5.7 میلیارد دلار معامله در آن روز را برای خود ثبت کند! تمام معمالات با زیرساخت پرداخت آن لاین همین شرکت یعنی علی پِی (Alipay) که در حال حاضر بزرگترین شرکت پرداخت آن لاین چین است ، صورت پذیرفت. طبق ارزیابی شرکت KPMG علی بابا تا 15 سال آینده جهت رشد و توسعه زیرساختهای خود باید 2500 میلیارد دلار سرمایه گذاری کند. حال این غول تجارت الکترونیک جهان، با تشکیل پرونده در بورس نیویورک در ششم ماه مه 2014، بنا دارد در سپتامبر 2014 بزرگترین عرضه اولیه تاریخ را رقم بزند.


شرکت علی بابا در سال 1999 توسط آقای جَک ما (Jack Ma) با طراحی یک پلت فرم 
[B2B1] به منظور ارتباط دادن کارخانه ها و تولید کنندگانی داخلی چین با مشتریان جهانی تاسیس گردید. اخیرا این شرکت با طراحی پرتال  [B2C 2] به نام Tmall.com امکان ارتباط برندهای معروف جهانی مانند دیزنی(Disney)  و یا لی وایز(Levi’s) را با مصرف کنندگان دارای درآمد متوسط چینی  فراهم آورده است.  

سهام علی بابا تا کنون در بورس سهام هنگ کنگ معامله می  شده و شرکتهای یاهو (Yahoo)و سافت بَنک (Softbank) ژاپن با سهام به ترتیب 22.6% و 34.4% عمده سهام داران این شرکت می باشند اگر چه که طبق توافق صورت گرفته، کنترل مدیریتی علی بابا کماکان در دست آقای Jack Ma می باشد.
شرکت علی بابا 20% سهام یاهو را به ارزش 7 میلیارد دلار باز خرید خواهد کرد و در مقابل، یاهو نیزبه میزان 20% سهام علی بابا را با سهام خود در صورت لیست شدن در تاریخ 31 دسامبر 2015 مبادله خواهد کرد. منهای ارزش بازار شرکت Alipay که حدود 20 میلیارد دلار است (که در سال 2010 علی بابا آن را به صورت شرکتی مستقل از خود جدا کرد)، ارزش بازار علی بابا بین 168میلیارد دلار(به عنوان سی و سومین شرکت جهان) تا 221 میلیارد دلار(به عنوان پانزدهمین شرکت جهان) بر آورد می شود. آقای پایپر جفری تحلیل گر جین مانستر معتقد است علی بابا با رشد 40% در سال مالی 2015 و 30% در سال مالی 2016 به درآمد 15.3 میلیارد دلاری در همان سال دست خواهد یافت.



ویژگی های شخصیتی آقای Ma


نویسنده کتاب “Dream to last” آقای استیو تپین ، مدیران عامل چینی را آدمهای فوق العاده ای در خیال پردازی و تصویر سازی از آینده کار و کسب خود می داند اما مشکل آنها را (در مقایسه با مدیران غربی) ضعف در اجرا و پیاده سازی ایده ها می داند.
استیو آقای Ma را یک استثنا معرفی می کند.  Ma اولین کار آفرین چینی است که عکس او روی جلد مجله فوربز به عنوان یکی از مردان ثروتمند جهان ظاهر گردید و نیز مجله تایمز از ایشان به عنوان یکی از 100 شخصیت تاثیرگذار جهان نام برد. Ma همچنین به عنوان یکی از قهرمانان آسیا در کارهای  خیریه و بشردوستانه توسط فوربز آسیا انتخاب گردید.  


ژرف بینی و دور اندیشی، صبر و استقامت، و شجاعت را می توان از ویژگی های بارز آقای Ma   دانست. ایشان بیشتر روی درآمد در درازمدت (بر عکس خیلی از مدیران که نگاهشان و افق فکریشان فصلی است) تمرکز می کند. آقای Ma  سه روز پس از فایل کردن اسناد برای IPO دربازار نیویورک در ماه می 2014، اعلام جشن بزرگ ازدواج 102 نفر از کارکنان علی بابا را به نشان 102 سال عمر علی بابا که خود آقای Ma آن را تعیین کرده است، اعلام نمود ( 87 سال دیگر از عمر شرکت باقی است).
 لازم به ذکر است که تا کنون بیش از 4000 نفر از کارکنان علی بابا در طرحی به نام iHome که در سال 2011 پایه گذاری گردید، موفق به دریافت بیش از 150 میلیون دلار وام مسکن بدون بهره از این شرکت گردیده اند. جالب است که آقای Ma در سال 1999 نام 17 نفر را به عنوان موسسیسن علی بابا اضافه کرد که آنها کسانی جز شاگردان زبان انگلیسی ایشان نبودند! ایشان با این کار نه تنها آنها را سهامدار کرد، بلکه یک همدلی و وفاق و محبتی در دلها ایجاد کرد که همه با شوق فراوان به نفع شرکت خود یعنی علی بابا کار می کنند. آقای Ma خود را یک سلحشور می داند و آرزو می کند که در دوران جنگ زاده می شد چرا که در این صورت او یک ژنرال می شد و به همه آنچه در ذهنش بود می رسید!  آقای Ma خود را مدیون جامعه می داند و معتقد است که جامعه چیزهای زیادی به او داده و الان نوبت اوست که آنها را برگرداند! Ma  مانند آقای بیل گیتس قصد دارد میلیارد ها دلار از اموال خود را برای تامین مالی امور خیریه از قبیل تحصیل، دارو و درمان، محیط زیست  صرف کند.


سازمان محیط زیست چین اخیرا آقای Ma  را به عنوان رئیس هیات مدیره این سازمان انتخاب کرده است. ایشاد در صدد است از طریق علی بابا، صنایع مبتنی بر اطلاعات از قبیل مالی ، تحصیلی، و درمان را متحول کرده و امکان عدالت و شفافیت از راه گردش آزاد اطلاعات را فراهم آورده و جهش اجتماعی و موسسه ای کشور چین را رقم بزند.

رقابت کروکدیل با کوسه!

شرکت های چینی بایدو (Baidu)، رِن رِن (RenRen)، و سینا ویبو(Sina Weibo)  با پر کردن جای خالی موتورهای جستجو و شبکه های اجتماعی Google، Facebook، و Twitter که توسط دولت چین مسدود / محدود شده اند، در رقابتی نا عادلانه در چین پیروز گردیده اند. آما نکته این است که علی بابا با حضورآزاد E-Bay در چین توانسته است رقیب را شکست دهد. در این خصوص آقای Ma  می گوید: E-Bay مانند یک کوسه است در یک اقیانوس اما ما همانند یک کروکدیل هستیم در رودخانه یَنگزی! اکر در اقیانوس بجنگیم شکست می خوریم اما گر در رودخانه بجنگیم، ما پیروزیم!

درسها

بازارهای مالی ، بازارهای در هم پیچیده و تاثیر گذار و تاثیز پذیر از یکدیگر هستند. دنیای سرمایه گذاری دیگر مرز نمی شناسد. سیاست گزاران و مدیران سیاسی و مالی یک کشور باید این حقیقت را درک کرده و اقتصاد کشور را به سوی بهره برداری از بازارهای پر قدرت مالی جهانی هدایت کنند.
دیدیم که Baidu ، Ren Ren ، و Sina Weibo با استفاده از شرایط نا عادلانه و با کمک دولت توانستند برای خود موقعیتی ایجاد کنند اما Alibaba در شرایط رقابتی تری نه تنها توانست رقیب خود را شکست دهد، بلکه به مراتب از سه شرکت فوق موفق تر عمل کرده و دستاوردهای مالی شگفت انگیزی را کسب کند. یادمان باشد که همیشه رقیب بازیگران را تازه و پویا و نو آور نگه می دارد.
بهترین رهبری و مدیریت بر یک مجموعه، رهبری کاریزما و منتخب و محبوب و بر آمده از دل یک سازمان می باشد. مدیرانی که توسط قانون و یا به اجبار بر یک مجموعه تحمیل می شوند و هیچ سنخیتی با فضای کار و آدمهای آنجا ندارند تنها منابع آن سازمان را به هدر داده و هزینه اشتباهات و مشکلات برآمده از حضور آنها را دولتها و یا سهامداران پرداخت می کنند.
هر چقدر انسان چیزی را با توان و همت و هنر خود بدست بیاورد، از خرج کردن آن و بذل و بخشش آن مال و دارایی نه تنها لذت می برد، بلکه بذل و بخشش او ثروتش را دو چندان می کند. کسانی که تا به جایی می رسند و یا چیزی یاد می گیرند و هرگز با دیگران تقسیم نمی کنند و همه چیز را برای خود می خواهند هرگز نمی توانند مدیران و یا رهبران لایقی در یک سازمان باشند. دیدم که آقای Ma نه تنها 17 شاگرد خود را در زمره موسسان علی بابا وارد کرد و سهامدارشان کرد، و برای هزاران نفر از کارکنان خود وام صفر درصد واقعی فراهم کرده و آنها را خانه دار و متاهل کرده است، بلکه پس از آن به فکر بهبود معیشت مردم کشورش و هزینه کردن برای آموزش، درمان و محیط زیست است و در این راه جوانمردانه خرج می کند.  
..........ای صاحبان عقل ، عبرت بگیرید!!!

ارسال کننده : امیرعباس زینت بخش





  ارسال نظر

ايميل :  
وب سايت :  
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 


 
نظرات ارسالی
همكار محترم متقابلا ً عرض تبريك حضور شما دارم .
حسين زاده     وب سایت:

علی ای همای رحمت تو چه آیتی خدا را که به ماسوا فکندی همه سایه‌ی هما را دل اگر خداشناسی همه در رخ علی بین به علی شناختم من به خدا قسم خدا را به خدا که در دو عالم اثر از فنا نماند چو علی گرفته باشد سر چشمه‌ی بقا را مگر ای سحاب رحمت تو بباری ارنه دوزخ به شرار قهر سوزد همه جان ماسوا را برو ای گدای مسکین در خانه‌ی علی زن که نگین پادشاهی دهد از کرم گدا را بجز از علی که گوید به پسر که قاتل من چو اسیر تست اکنون به اسیر کن مدارا بجز از علی که آرد پسری ابوالعجائب که علم کند به عالم شهدای کربلا را چو به دوست عهد بندد ز میان پاکبازان چو علی که میتواند که بسر برد وفا را نه خدا توانمش خواند نه بشر توانمش گفت متحیرم چه نامم شه ملک لافتی را بدو چشم خون فشانم هله ای نسیم رحمت که ز کوی او غباری به من آر توتیا را به امید آن که شاید برسد به خاک پایت چه پیامها سپردم همه سوز دل صبا را چو تویی قضای گردان به دعای مستمندان که ز جان ما بگردان ره آفت قضا را چه زنم چونای هردم ز نوای شوق او دم که لسان غیب خوشتر بنوازد این نوا را «همه شب در این امیدم که نسیم صبحگاهی به پیام آشنائی بنوازد آشنا را» ز نوای مرغ یا حق بشنو که در دل شب غم دل به دوست گفتن چه خوشست شهریارا -***با عرض سلام وتبریک عید ولایت به شما و مخاطبین محترم
همکار از کرمانشاه     وب سایت:

جناب محمدپور متقابلاً عرض تبريك دارم . موفق باشيد .
حسين زاده     وب سایت:

تعریف علی به گفت و گو ممکن نیست* گنجایش بحر در سبو ممکن نیست*** اوصاف علی به هر زبان باید گفت* این ذکر به پیدا و نهان باید گفت*** در جشن ولی عهدی مسعود علی* تبریک به صاحب الزمان باید گفت***با عرض سلام وتبریک این عید عزیز خدمت استاد گرانقدر جناب آقای حسین زاده ومخاطبان محترم این وب سایت زیبا وپرمحتوا .
محمدپور ثمرین     وب سایت: http://manobank-14.blogfa.com/

پس ازخواندن این مطلب به نظرم علت موفقیت این شرکت چینی دوچیز است یکی توجه به فیدبک یا بازخورد شرکت نسبت به رقبا و مهمتر از آن توجه به پرسنل و سهیم کردن آنان در مالکیت شرکت .مشکلی که هم اینک بسیاری از شرکتهای ایرانی دارند مشکل به ظاهر ساده پسوند شان به جای مان است یعنی عدم احساس تعلق و وابستگی به شغل و محل کار خود به نحوی که پرسنل در مکالمات روزمره به جای گفتن شرکتمان و یا بانکمان می گویند شرکتشان و یا بانکشان! ، متاسفانه برخی نیز نه تنها هیچگونه احساس تعلقی که ندارند بلکه از شغل خود نیز متنقرند. باتوجه به اینکه مهمترین سرمایه هر موسسه ای نیروی انسانی آن می باشد بزرگترین ضعف عدم توجه و تبعیض بین کارکنان است.ضمن تشکر از آقای زینت بخش داستان کوتاهی در خصوص توجه به فیدبک ارسال می گردد: پسر كوچكي وارد مغازه اي شد، جعبه نوشابه را به سمت تلفن هل داد و بر روي جعبه رفت تا دستش به دكمه هاي تلفن برسد و شروع كرد به گرفتن شماره. مغازه دار متوجه پسر بود و به مكالماتش گوش مي داد. پسرك پرسيد: خانم، مي توانم خواهش كنم كوتاه كردن چمن هاي حياط خانه تان را به من بسپاريد؟ زن پاسخ داد: كسي هست كه اين كار را برايم انجام مي دهد! پسرك گفت: خانم، من اين كار را با نصف قيمتي كه او انجام مي دهد انجام خواهم داد! زن در جوابش گفت كه از كار اين فرد كاملا راضي است. پسرك بيشتر اصرار كرد و پيشنهاد داد: خانم، من پياده رو و جدول جلوي خانه را هم برايتان جارو مي كنم. در اين صورت شما در يكشنبه زيباترين چمن را در كل شهر خواهيد داشت. مجددا زن پاسخش منفي بود. پسرك در حالي كه لبخندي بر لب داشت، گوشي را گذاشت. مغازه دار كه به صحبت هاي او گوش داده بود به سمتش رفت و گفت: پسر...، از رفتارت خوشم آمد؛ به خاطر اينكه روحيه خاص و خوبي داري دوست دارم كاري به تو بدهم. پسر جواب داد: نه ممنون، من خودم کار دارم و فقط داشتم عملكردم را مي سنجيدم. من همان كسي هستم كه براي اين خانم كار مي كند! آيا ما هم ميتوانيم چنين ارزيابي از كار خود داشته باشيم؟
محمدرضا محمودیان     وب سایت: http://bmik.blogfa.com/





© Copyright 2011. All right reserved. تمامی حقوق متعلق به این سایت برای محمد رضا حسین زاده محفوظ می باشد.